Crema de lapte si mac (pentru clatite)

de ANCA in Dulciuri, 1 Dec 2010 | 40110 vizualizari

 

Am descoperit crema asta intr-o reteta a Sabinei, si am devenit dependenta de crema asta, pentru clatite si nu numai! Daca va place macul, e obligatoriu s-o incercati!:D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 75 g mac (4 linguri)
  • 50 g faina (2 linguri cu varf)
  • 120 g zahar pudra cu vanilie (dr oetker)
  • un plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte si mac (pentru clatite):

Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel.

Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand cu telul mereu, sa nu apara cocoloase.

Initial, crema va fi mai moluta, dar pe masura ce se raceste, macul se mai umfla si crema se va lega mai bine.  E mai bine sa lasati crema sa se raceasca, pentru a fi mai consistenta, desi eu recunosc ca nu am atat rabdare, imi fac o clatita cu ea claduta, sa-mi fac pofta!:))

Clatitele le preparati fiecare asa cum va plac, apoi le umpleti cu crema cu mac, si le mancati in viteza mare!:))              

TIPS-URI

1

Crema ar ajunge pentru aproximativ 8 clatite. Daca doriti mai multa, folositi 3 oua, 750 ml lapte, 100 grame mac, 75 grame faina, 250 grame zahar pudra cu aroma de vanilie (conform retetei Sabinei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte si mac (pentru clatite)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gris, mac si portocale